Gemeente Altena viert 5-jarig bestaan met nieuwe wandel- en fietsroutes

4 maanden geleden gepubliceerd

Ter ere van het vijfjarige bestaan van de gemeente Altena ontvangen alle inwoners op donderdag 21 maart een gids met vijf nieuwe wandel- en fietsroutes. De gids wordt huis-aan-huis geleverd bij de Altena Nieuws.

Een samenwerking met VVV Biesboschlinie

Het boekje met de routes is ontwikkeld door VVV Biesboschlinie, het toeristisch bureau dat de gehele gemeente Altena promoot. De routes hebben verschillende thema’s. Zo is er een speciale kabouterroute voor kinderen in het Almbos, een route die aandacht schenkt aan het oorlogsverleden en een route die lokale streekproducten uitlicht. Ook is er een route speciaal voor wielrenners die langs alle kernen van de gemeente Altena gaat en door de Biesbosch loopt.

De ‘Big five’ van Altena

De gids bevat ook een kennismaking met de ‘big five’ van Altena, vijf opvallende dieren die de wandelaars of fietsers onderweg kunnen tegenkomen. Daarnaast bevat het boekje een kleurplaat voor kinderen en routes die geschikt zijn voor rolstoelen. Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met lokale organisaties.

Uitnodiging van de wethouder

Wethouder Claudia Schipper nodigt alle inwoners uit om de routes te ontdekken: “Er zijn zoveel bijzondere plekjes in Altena om te ontdekken, dus ik nodig alle inwoners uit om wandelschoenen aan te trekken of op de fiets te stappen en speel gerust toerist in eigen streek.”

Het eerste boekje is uitgereikt bij de opening van het Kabouterpad in het Almbos in Giessen.

Nee/Nee-sticker?

Voor inwoners die een Nee/Nee-sticker op hun brievenbus hebben, is het boekje op te halen bij het gemeentehuis in Almkerk, bij de VVV in Woudrichem en op veel toeristische punten in de streek. De routes zijn ook te vinden op de website van VVV Biesboschlinie.