Oproep voor Duurzame Bedrijven om de Groene Pluim te Verdienen

3 maanden geleden gepubliceerd

In Altena wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen, met veel bedrijven die zich actief inzetten voor energiebesparing, duurzame energieproductie, klimaatadaptatie, circulaire economie en arbeidsparticipatie. De Gemeente Altena wil deze inzet graag belonen met de Groene Pluim.

Aanmelden voor de Groene Pluim

Bedrijven hebben de mogelijkheid om zich tot 4 april aan te melden voor de Groene Pluim via degroenepluim.nl. De beoordeling wordt uitgevoerd door experts van Stichting de Groene Pluim, waarbij de Global Goals van de Verenigde Naties als leidraad dienen. Alle bedrijven die zich aanmelden, kunnen deel uitmaken van het netwerk van Stichting De Groene Pluim. Hier kunnen ze van elkaar leren en elkaar inspireren op het gebied van duurzaamheid.

Uitreiking van de Groene Pluim

Uit alle inzendingen zal één bedrijf worden gekozen dat de Groene Pluim zal ontvangen. De uitreiking vindt plaats op woensdag 5 juni door wethouders Claudia Schipper (Duurzaamheid) en Wendy van Ooijen (Economie).

Wethouder Claudia Schipper benadrukt het belang van duurzaamheid: “Duurzaamheid betekent zorgvuldig omgaan met natuur en milieu, en ook respectvol omgaan met mensen, de omgeving en de economie. Iedereen kan een bijdrage leveren, klein of groot, zodat we Altena op een verantwoorde manier kunnen doorgeven.”

Wethouder Wendy van Ooijen prijst de innovatieve bedrijven in Altena: “We hebben veel innovatieve bedrijven in Altena die volop bezig zijn met duurzaamheid. Daarmee maken ze zich klaar voor de toekomst en leveren ze een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en de circulaire economie.”