Peter Breukers wordt nieuwe gemeentesecretaris van Altena

3 maanden geleden gepubliceerd

Per 1 juni 2024 zal Peter Breukers (1969) de functie van vaste gemeentesecretaris van Altena op zich nemen. Deze beslissing is genomen door het college van burgemeester en wethouders. Breukers volgt Rob van Wuijtswinkel op, die de rol van interim secretaris heeft vervuld.

Ervaring in Overbetuwe en Westervoort

Peter Breukers is momenteel gemeentesecretaris bij de gemeente Overbetuwe. Eerder vervulde hij dezelfde functie bij de gemeente Westervoort. Daarnaast was hij coördinerend gemeentesecretaris van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.

Reacties op de benoeming

Burgemeester Lichtenberg is blij met de komst van Breukers naar Altena. “Met hem halen we een ervaren secretaris in huis. Hij kan voortbouwen op het stevige fundament dat inmiddels onder onze organisatie is gelegd en de professionaliseringsslag die we samen als medewerkers en bestuur in onze nog jonge gemeente doormaken, verder uitdiepen en versterken.”

Breukers zelf kijkt uit naar zijn nieuwe rol in de dynamische gemeente Altena. “Ik ben blij en vereerd met mijn benoeming in Altena. Ik zie er naar uit om samen met het gemeentebestuur, de organisatie en de gemeenschappen te werken aan de opgaven in deze dynamische en mooie gemeente!”