Altena viert Dag van de Global Goals en streeft naar 'Fairtrade Gemeente' titel

9 maanden geleden gepubliceerd

Op maandag 25 september viert de gemeente Altena de Dag van de Global Goals. Deze dag staat in het teken van 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die moeten bijdragen aan een duurzame wereld voor iedereen in 2030. De gemeente is een Global Goal gemeente en vraagt op deze dag extra aandacht voor deze doelen.

Global Goals vlag gehesen

Wethouder Wendy van Ooijen – Breugel hijst de Global Goals vlag bij het gemeentehuis en de bibliotheek in Woudrichem. Bij de bibliotheek staat ook de blauwe initiatievenkeet, bemand door de Fairtrade werkgroep. De gemeente ondersteunt deze werkgroep en streeft samen naar de titel van ‘Fairtrade Gemeente’.

Op weg naar Fairtrade Gemeente

De titel ‘Fairtrade Gemeente’ is een eerbetoon dat aangeeft dat winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid in een gemeente samenwerken aan eerlijke handel. Om deze titel te behalen, werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria, waaronder het serveren van minimaal twee Fairtrade-gerechten en het aanbieden van minimaal twee Fairtrade-dranken in restaurants.

De gemeente Altena is goed op weg om deze titel te behalen. De voormalige gemeente Woudrichem was al titelhouder en het kernteam van Fairtrade Gemeente Woudrichem zet zich nu in om deze titel voor de gemeente Altena te behalen.

Wethouder Wendy van Ooijen – Breugel is enthousiast over de ontwikkelingen: “Het is goed om te zien dat de interesse om Fairtrade Gemeente te worden groeit. Binnen Altena vinden we het belangrijk om samen te werken aan eerlijke handel. Dat is niet alleen goed voor ons als inwoners, maar ook voor de mensen die het betreft.”

Deelname en interesse

Voor het behalen van de titel is deelname van een aantal organisaties in de gemeente nog nodig. Als je geïnteresseerd bent in deelname aan de Fairtrade gemeente of er meer over wilt weten, kun je de initiatievenkeet bij de bibliotheek in Woudrichem bezoeken of de website www.fairtradegemeente.nl raadplegen.