Bedrijven Altena streven naar duurzaamheid

4 maanden geleden gepubliceerd

Bedrijven in de regio Altena hebben zich gecommitteerd aan een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2046. Dit werd bevestigd op donderdag 29 februari toen de deelnemende bedrijven een nieuwe intentieverklaring ondertekenden.

Duurzaam Ondernemerschap

De leden van de Duurzaamheidskring Altena streven naar Duurzaam Ondernemerschap. Ze streven ernaar de impact van hun bedrijfsvoering op het milieu, de leefomgeving en de maatschappij zoveel mogelijk te beperken. Ze houden hun vorderingen bij met de Milieubarometer.

De Duurzaamheidskring Altena

De Duurzaamheidskring Altena bestaat sinds 2013 en werd opgericht in de voormalige gemeente Werkendam. De meeste aangesloten bedrijven komen uit Werkendam en omgeving. De ondernemers leren samen over CO2-besparing en wisselen ervaringen uit over duurzaamheidsmaatregelen in hun bedrijfsvoering. Ze komen een paar keer per jaar samen onder leiding van Stichting Stimular.

De deelnemende bedrijven zijn onder andere: JC Straaltechniek BV, A. den Dekker & Zn, De Haan Bouwbedrijf, Verheij Integrale Groenzorg, De Klerk Werkendam, P. de Visser Werkendam BV, BV Koek, Van den Bergh & Co, Hakkers, De Vries Werkendam BV, Poly Products, De Jong Groenbeheer en de gemeente Altena.

Wethouder Claudia Schipper sprak haar waardering uit voor de inspanningen van de bedrijven: “Het is fantastisch om te zien hoe ondernemers kennis delen en zich inspannen voor CO2 reductie. Ik hoop dat meer bedrijven zich aansluiten, zodat kennis zich verspreidt. Samen maken we Altena duurzaam.”