Claudia Schipper benoemd als nieuwe wethouder van Altena

9 maanden geleden gepubliceerd

Tijdens de raadsvergadering van 26 september 2023 is Claudia Schipper-Heijmans benoemd als nieuwe wethouder van de gemeente Altena. Ze zal de functie fulltime vervullen en neemt de functie over van Roland van Vugt, die zijn functie om privéredenen heeft neergelegd.

Achtergrond Claudia Schipper

Claudia Schipper is sinds maart 2022 raadslid van de gemeente Altena. In deze rol was ze woordvoerder voor onder meer Openbare orde, Veiligheid, handhaving en toezicht, Integriteit, Juridische zaken, Communicatie, Dienstverlening, Vergunningen, Evenementen, Duurzaamheid en energietransitie, Afval en grondstoffen, Biesbosch en Hank. Voorheen werkte ze als senior gerechtsjurist bij de rechtbank Zeeland-West Brabant.

Reacties op de benoeming

Schipper gaf aan met veel enthousiasme de verantwoordelijkheid op zich te nemen en samen met de inwoners van Altena te willen werken aan een duurzame toekomst. Ze benadrukte het belang van samenwerking, luisteren naar elkaar en solidariteit om effectieve resultaten te boeken.

Burgemeester Lichtenberg sprak zijn blijdschap uit over de benoeming. Hij kent Schipper als een gedreven raadslid die zich inhoudelijk verdiept in de onderwerpen die spelen in Altena. Hij verwacht dat haar benoeming bijdraagt aan een sterker college en kijkt uit naar de samenwerking.

Verantwoordelijkheden als wethouder

Schipper neemt de volledige portefeuille van voormalig wethouder Van Vugt over. Dit betekent dat ze zich zal richten op thema’s als Duurzaamheid, Afval/grondstoffen, Recreatie en toerisme, Evenementen, Beheer openbare ruimte, Landbouw en Circulair voedselsysteem. Daarnaast wordt ze kernwethouder van Babyloniënbroek, Meeuwen, Eethen en Werkendam.