Familiebedrijf E. van Wijk Logistics viert 75-jarig bestaan met duurzame initiatieven

9 maanden geleden gepubliceerd

Het internationale logistieke bedrijf E. van Wijk viert dit jaar haar 75-jarige bestaan. Het familiebedrijf, bekend om haar innovatie en duurzaamheid, viert deze mijlpaal met diverse evenementen, waaronder een truckerstour en scholendagen. Hoogtepunt van de vieringen was het jubileumfeest op 23 september, waarbij de eerste elektrische vrachtwagen van het bedrijf werd onthuld.

Van enkel vrachtwagen tot internationale speler

E. van Wijk is in 1948 opgericht door Ewout van Wijk met slechts een enkele vrachtwagen. Onder leiding van de tweede generatie, vertegenwoordigd door Ad van Wijk, groeide het bedrijf uit tot een gevestigde naam in de logistieke sector met vestigingen in Roemenië, Oekraïne en Polen. “E. van Wijk is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde organisatie, zonder ooit af te wijken van de kernwaarden die ons hebben gevormd. Respect, uitmuntendheid, toewijding en rentmeesterschap vormen onze kracht en ons kompas”, vertelt de huidige CEO, Ewout van Wijk.

Toewijding aan duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van E. van Wijk. Het bedrijf is voornemens om verder te investeren in duurzame mogelijkheden, zoals hernieuwbare diesel die de uitstoot tot wel 90% kan verminderen. “Ons doel is om dit jaar onze strategische relaties te betrekken in het streven naar een groenere wereld. Daarnaast worden dit jaar 10 elektrische vrachtwagens geïntroduceerd binnen ons bedrijf”, aldus Van Wijk.

Een feest voor iedereen

Het 75-jarig jubileum van E. van Wijk is een mijlpaal voor alle betrokkenen bij het bedrijf. Coen van der Kooij, eigenaar van Wédéflex Duurzame Daksystemen en al 45 jaar klant, prijst de manier waarop het feest is georganiseerd. “Dit is in alle opzichten een Van Wijk feest. Dit doet recht aan de manier waarop Van Wijk al 75 jaar werkt, aan alle facetten werd gedacht zoals klanten, leveranciers en het personeel.”

E. van Wijk organiseert betrouwbare, duurzame logistiek op nationaal en internationaal niveau. Het bedrijf streeft naar langdurige partnerships en maakt slim gebruik van data om klanten succesvoller te maken.