Politie start zoektocht naar stoffelijke resten van sinds 1984 vermiste Germa van den Boom

9 maanden geleden gepubliceerd

De politie is op dinsdag 10 oktober 2023 een zoekactie gestart in de tuin van een woning in Nieuwendijk. Deze actie is ondernomen in een poging de stoffelijke resten te vinden van Germa van den Boom, die sinds 1984 wordt vermist. De zoekactie is ingegeven door een tip die de Peter R. de Vries Foundation heeft ontvangen en die vervolgens door de politie is onderzocht.

De vermissing van Germa van den Boom

Germa van den Boom verdween in 1984 vanuit haar ouderlijk huis in Nieuwendijk, en sindsdien is er niets meer van haar vernomen. Gezien de sporen die destijds zijn aangetroffen, gaat de politie ervan uit dat zij door een misdrijf is verdwenen. De Peter R. de Vries Foundation deed in oktober 2022 een oproep voor tips die kunnen leiden tot het vinden van Germa van den Boom. Er werd een beloning uitgeloofd van 250.000 euro.

De zoekactie

De huidige zoekactie heeft als doel te achterhalen of Germa in deze tuin teruggevonden kan worden. Destijds woonde er een familielid van Germa op deze locatie. De huidige bewoners waren destijds niet woonachtig op dit adres, en er is geen enkele aanleiding om te denken dat zij betrokken zijn bij de vermissing van Germa. De tipgever wiens tip leidde tot deze zoekactie is door de politie geïnformeerd. De zoekactie zal nog enige tijd duren. Wanneer er meer duidelijkheid is, zal dit waar mogelijk worden gedeeld.