Uniek sportpakket voor bewoners Merwedehuis in Sleeuwijk

10 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen week heeft wethouder Shah Sheikkariem samen met de bewoners van het Merwedehuis in Sleeuwijk het nieuwe Uniek Sportpakket uitgetest. Deze sportpakketten, gevuld met sport- en spelmaterialen, worden elke twee maanden door de gemeente Altena aan de bewoners geleverd.

Een beweegles bij elke levering

Naast de levering van een nieuw sportpakket, verzorgt een sportcoach bij elke levering een beweegles voor de bewoners. Hiermee wil de gemeente Altena beweging stimuleren onder de bewoners van woonvoorzieningen.

Sportcoaches Suzanne en Thomas, die betrokken zijn bij dit initiatief, benadrukken het belang van bewegen voor iedereen. Ze zijn verheugd dat ze met de Uniek Sportpakketten sporten en bewegen mogelijk kunnen maken.

Speciaal afgestemd op bewoners

Het Merwedehuis heeft onlangs ook deze pakketten ontvangen. Deze zijn speciaal afgestemd op de bewoners van het Merwedehuis.

Wethouder Sheikkariem benadrukte het belang van beweging, ook voor mensen met dementie. Hij is blij dat de gemeente hieraan kan bijdragen en ziet hoeveel plezier de bewoners ervan hebben.